torsdag 27 mars 2014

This is not Peru, this is Burlöv.

Reaktionerna efter Debattartikeln har blivit långt över våra förväntningar, och responsen har till största delen bara varit positiv. Jag och Cassandra Zutic har idag varit inbjudna till PRO med sitt fäste Arlöv, Burlövs kommun.


Att hitta till Burlöv var inga problem, men att tillsammans med Cassandra som hävdar sig kunna använda en GPS hitta PRO:s lokal var en aning svårare. Efter att ha gått åt vänster i en kvart och hamnat vid en rondell vid Lidl bestämde vi oss för att istället för att lita på tekniken, lita på våra medmänniskor. Cassandra stannade en cyklist, och frågade artigt om han visste vägen till PRO. Då han inte talade svenska omformulerades frågan till mycket brokig engelska. Svaret vi fick var; This is not Peru, this is Burlöv.

Efter många människors vägledning såg vi tillslut PRO:s flagga som signalerade att vi kommit rätt. På plats blev vi väl mottagna av bland annat Ordförande Roine Olsson & sekreterare Yvonne Bengtsson, och fick möta medlemmar ur föreningen som var nyfikna på Äldrepedagogens roll i samhället. Jag är personligen väldigt nöjd med utgången då det fick igång en diskussion där man talade om egna erfarenheter, diskuterade politikernas attityd gentemot äldrepolitik och om äldrepedagogens roll i samhället. Tack PRO för att vi fick komma och berätta om Äldrepedagogik.


Kort information om PRO.

PRO:s inriktar sig på att ge sammanhållning och stöd mellan olika pensionärsgenerationer.
De arbetar för att medlemmarna ska känna gemenskap sinsemellan och för en verksamhet som tillvaratar medlemmarnas intresse och leder till aktiviteter. PRO inriktar sig även på studier, friskvård och kulturell verksamhet.



 Cassandra Zutic utanför 35:an - PRO

Dessa vackra blommor fick
vi med oss hem. Tack.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar